2014

IV. Soproni Tánckavalkád és III. Star Of The Orient (Kelet Csillaga) Hastáncverseny

2014. november 15-16.

2014. november 15-én ismét felpezsdül Sopron városa. A Hotel Fagusban igazi Tánckavalkáddal várjuk az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket.

A nap tervezett programjai:
11:00- 17:00 III. Star Of The Orient (Kelet Csillaga) Hastáncverseny – a pontok összesítése alatt Nyílt Színpad, eredményhirdetés
17:30-tól INGYENES gyermekprogramok
19:00-tól IV. Soproni Tánckavalkád Gála

A napról hivatalos videósunk és fotósaink készítenek felvételeket:
Csányi Gábor – videó
Tóth Péter AFIAP fotóművész – fotó
közreműködik: Gazsovics Krisztián
A napra videókamerát behozni tilos, mozgókép felvételeket sem kamerával, sem fényképezőképpel, sem telefonnal, sem egyéb más úton-módon nem szabad készíteni. A megértést köszönjük!

Előző évi rendezvényünk összefoglaló kisfilmje:

Egész nap vár:
Keleti Fotózás Tóth Péter AFIAP fotóművésszel
Cuba Libre Jewelry
Török Bazár Angyal Krisztinával
Tombola

Jegyárak:
Gála
Elővételben (november 10.-ig): 2.000,- Ft.
Elővételi időszak után és a helyszínen: 2.500,- Ft.
Verseny
14 éves korig 700,- Ft
15 éves kortól 1.000,- Ft
5 éves korig a teljes rendezvény ingyenes!
Információ és jegyrendelés: info@bellydance.hu

Ajándékaink:
– A verseny összes résztvevője kedvezményt nyújtó kuponokat kap Kelemen Mártától, a Cuba Libre Ékszertől és a bikali Puchner Birtoktól!

III. Star Of The Orient (Kelet Csillaga) Hastáncverseny
III. Star Of The Orient (Kelet Csillaga) Hastáncverseny versenykiírása és nevezési lapja innen letölthető:
III. Star Of The Orient versenykiírás
III. Star Of The Orient nevezési lap
 

Ha a nevezési lapot mailben szeretnéd elküldeni, írj az info@bellydance.hu mailcímre és válaszmailben küldjük a szerkeszthető nevezési lapot word dokumentumban. Várjuk a nevezéseket!

Zsűri:

Hayet
Hayet neve arabul életet jelent.
1996 óta foglalkozik orientális tánccal. Előtte Jazzt és Funkyt is tanult, de hamar rájött, hogy a hastánc nemcsak a legnőiesebb mozgásforma, de lelkileg is nagyon sokat ad és a nő minden aspektusa megtalálható benne.
Főképp egyiptomi tanároktól tanult, majd tagja volt egy Autentikus Egyiptomi Tánccsoportnak Bécsben. 1999-ben szólókarriert kezdett, arab éttermekben élőzenés előadásai voltak.
2001-ben elvégezte egy Orientális-tánc tanárképző 1 éves tanfolyamot Taha Moussánál. Később önálló esteket szervezett nagy sikerrel. 2002-ben megnyitotta Budapest első hastánccentrumát Orientál tánccentrum néven.
Jelenleg Bécsben él és oktat, 2010 óta Taha Moussa Stúdiójában Oktatóképző tanárként is kamatoztatja tudását.
Hayet állandó résztvevője a Soproni Tánckavalkádnak, mely számunkra külön öröm, hisz ő Magyarországon máshol-máskor csak ritkán érhető el.
HayetNasreen
Nemesházi Bernadett- Nasreen, a Zalaegerszegi Hastánc Egyesület alapítója és elnöke. 2005 óta oktat, mára egy kb. 80 lánykából és asszonyból álló lelkes összetartó táncos közösséget kovácsolt össze. Tanítványai eredményesen szerepelnek a hazai hastánversenyeken amatőr és félprofi kategóriákban. 2004-ben alaptotta meg az Ezer Rózsa Kertje Hastánccsoportot, akikkel 2008 óta több országos és nemzetközi verseny első helyezettje illetve dobogósai lettek profi kategóriában. Legkiemelkedőbb eredményeink: 2012 – IV. Cairo Festival 1. helyezés és közönségdíj 2013 – International Dance Federation által szervezett Moderntánc Világbajnokság – hastánc kategória 3. helyezés 2014 – International Dance Federation Moderntánc Világbajnokság – hastánc kategória 1. helyezés Az orientális táncon belül az egyiptomi stílus képviselője. Szívéhez legközelebb az egyiptomi folklór táncok állnak, melyben igyekezett a lehető legjobban elmélyülni, ezért elvégezte Németországban és Ausztriában Sahra Saeeda JTE1 és JTE2 mesterkurzusait, valamint Egyiptomban is mélyítette ezen tudását.
Nasreen
Varga Alexandra
Még gyerekként, 10 éves korában ejtette rabul az orientális tánc. 12 táncos évéből 10 éve Nieto Mercedes tanítványa, emellett alapítása óta a Nimfa Orientális Társulat egyik szólistája is. A tánc és a társulat számtalan lehetőséggel ajándékozta meg: előadásokkal a világ minden táján, őszinte barátságokkal, kemény csapatmunkával és elfogadással. A tánc számára a boldogság és önmegvalósítás – missziójának tekinti, hogy minden táncos így élje meg ezt a csodát.
SzandiLehotai Lívia
Lívia Németországban tanulta ezt a csodálatos táncot, ahol 1997-től 2002-ig volt a kiváló török származású Németországban élő táncosnő, oktató és koreográfus, Naheda növendéke. Hazaköltözése után megalapította a Kelet Gyöngyei Táncstúdiót Gyöngyösön, amit 10 évig vezetett nagy sikerrel. A TFTI Továbbképző Intézetében rekreációs sportoktató és orientális táncoktató képesítést szerzett, elvégezte az Aziza Art Mozgásműhely hastánc oktató iskoláját, Sahra Saeda egyiptomi folklórtáncok nemzetközi képzésének első és második szintjét, valamint számos hazai és külföldi mestertanár kurzusait. Tanítványai közül remek szólótáncosok kerültek ki, és csoportjai is nagy sikerrel szerepeltek a különböző rendezvényeken és versenyeken. A Kelet Gyöngyei Táncstúdió 10 éves jubileuma után, 2012-ben költözött Sopronba, jelenleg itt folytatja az oktatást. Gyöngyösön egykori legügyesebb és legtehetségesebb tanítványa, Balla Andrea vezeti tovább a Stúdió gyöngyösi tagozatát.
Lívia

 

A verseny várható díjai:
Szervezés alatt!

A változás jogát fenntartjuk.

A verseny nézői tapsuk mellett közönségszavazatukkal is támogathatják kedvenc szóló táncosukat, vagy kedvelt csoportjukat.
Az érvényes közönségszavazatot leadók közt értékes nyereményeket sorsolunk ki!

Nyílt Színpad a III. Star Of The Orient (Kelet Csillaga) Hastáncversenyen
A táncosok és tánccsoportok tét nélkül mutatkoznak be a III. Star Of The Orient (Kelet Csillaga) Hastáncverseny szüneteiben, produkciójukkal színesítve a napot.

Tombola várható nyereményei:
Szervezés alatt!

A változás jogát fenntartjuk.

 

2014. november 16-án pedig a tanulásé a főszerep, workhsopokra várjuk táncos lábú érdeklődőinket.

A IV. Soproni Tánckavalkád sem maradhat aktív mozgás nélkül :) A rendezvény 2. napján csodás táncostanárok osztják meg tudásukat a résztvevőkkel.

2014. november 16-án vasárnap az intenzív tanulásé lesz a főszerep. Az alábbi workshopokkal várjuk a lelkes táncosokat:
09:30 – 11:30 – Nemesházi Bernadett Nasreen tart Núbiai workshopot
12:00 – 14:00 – Varga Alexandra tart Dobszóló workshopot
14:30 – 16:30 – Lehotai Lívia tart Klasszikus dal – műhelymunka workshopot
Árak 11.02-ig: 4.000,- / 1 ws, 7.600,- / 2 ws, 10.800,- / 3 ws
Árak 11.03-től: 5.000,- / 1 ws, 9.500,- / 2 ws, 13.500,- / 3 ws

2014.11.16 09:30-11:30 – Nemesházi Bernadett Nasreen: Núbiai workshop
Nemesházi Bernadett- Nasreen, a Zalaegerszegi Hastánc Egyesület alapítója és elnöke. Az orientális táncon belül az egyiptomi stílus képviselője. Szívéhez legközelebb az egyiptomi folklór táncok állnak. 2004-ben alapította meg az Ezer Rózsa Kertje Hastánccsoportot, akikkel 2008 óta több országos és nemzetközi verseny első helyezettje illetve dobogósai lettek profi kategóriában. Legkiemelkedőbb eredményük: 2014 – International Dance Federation Moderntánc Világbajnokság – hastánc kategória 1. helyezés – az orientális táncon belül folklór kategóriában :)
Az egyiptomi folklór táncok közül a legkedveltebb a núbiai tánc, mely vidámsága magával ragadja a táncosokat és a nézőket is egyaránt. A workshopon rövid elméleti áttekintés után a résztvevők elsajátíthatják az alapmozdulatokat, melyből egy vidám koreográfiát is összeállítunk. A workshop már kezdő szinttől látogatható.
Egy kis ízelítő – Nasreenék núbiai tánca

2014.11.16 12:00-14:00 – Varga Alexandra: Dobszóló workshop
Szandit még gyerekként, 10 éves korában ejtette rabul az orientális tánc. 12 táncos évéből 10 éve Nieto Mercedes tanítványa, emellett alapítása óta a Nimfa Orientális Társulat egyik szólistája is. A tánc és a társulat számtalan lehetőséggel ajándékozta meg: előadásokkal a világ minden táján, őszinte barátságokkal, kemény csapatmunkával és elfogadással. A tánc számára a boldogság és önmegvalósítás – missziójának tekinti, hogy minden táncos így élje meg ezt a csodát.
A workshopon dobszóló technikát építünk fel az alapoktól. Áttekintjük és gyakoroljuk a különböző rázástechnikákat, tökéletesítjük az izolációinkat, majd a tanultakat egy mini dobszóló koreográfiában rögzítjük. Készüljetek energiával, nagy mosollyal és sok-sok lelkesedéssel  A workshop középhaladó szinttől ajánlott.
Egy kis ízelítő – Szandi egyik dobszóló tánca

2014.11.16 14:30-16:30 – Lehotai Lívia: Klasszikus dal – műhelymunka workshop
Lívia a Kelet Gyöngyei Táncstúdió vezetője, oktatója, és koreográfusa. A Testnevelési Főiskola orientális táncoktató képzését, az Aziza Art hastáncoktató iskoláját, valamint Sahra Saeda orientális folklórtáncok képzését végezte. Hazai hastánc versenyek kedvelt zsűrizője.
Workshopjának témája: “Ma besalsh aleya” (Nem kérdez felőlem) – Egy réges régi szerelmes dal, kedves, játékos koreóval. Műhely workshop – nem a sorrendiség begyakorlására helyezzük a hangsúlyt, hanem a zene felépítésére, technikai megoldásokra, a koreografálás lehetőségeire. Kedves, lírai tánc, középhaladó szinttől.

Előzetes bejelentkezés és az összeg befizetése szükséges.
www.bellydance.hu – info@bellydance.hu
Helyszín a létszámtól függ.

 

A IV. Soproni Tánckavalkád és a III. Star Of The Orient (Kelet Csillaga) Hastáncverseny támogatói:
Tóth Péter AFIAP Fotóművész – Sopron
petix_nevjegy_fb-s

Ízisz MozgásstúdióPrint

Angyal Krisztina – Keleti Bazár

Csajos Cuccok Webshop

Cuba Libre Jewelry

Dance Vital

Fagus Hotel Sopron

Foreno Kftforeno logo_uj_300

Gosztola Gyöngye Wellness Hotel

GYSEV

Hanna és Cili Virágüzletek

Hastánc Akadémia Budapest

Herballon dekoráció Sopron

Hotel Sopron

Hotel Venus

Kelemen Márta

Kristály Kuckó

Laptop Renováció – Sopron

Lővér Pincészet

Mahastimahasti

Móksha TV+

Puchner Kastélyszálló**** és Reneszánsz Élménybirtok BikalBIKAL LOGO OK

Roto Elzett Kft

Samba Sopronsamba logo

Selyemút Orientális Bazár

Sultan Center

Szita Ákos – borász

Szivárvány Cukrász Manufaktúraszivárvány

Szunomár Kitti Dinasma

Total beauty center

Tóth Anita – tánctanár

Tóth Istvánné – Mesterfodrász

Vadvirág Hotel és Étterem Ágfalva

Vaskarika.hu

Vincellér-ház

Walter Autó Kft

Soproni Tánckavalkád Szervezői

További részletek hamarosan :)

A programváltozás jogát fenntartjuk.